Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CEYHAN’DA SİNEKLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

CEYHAN’DA SİNEKLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

CEYHAN’DA SİNEKLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

CEYHAN’DA SINEKLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR 

 

Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Baskanligi ekipleri Subat ayinda larva döneminde baslattigi sinekle mücadele çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor.

 

 Belediye ekiplerinin hasere ve sinek üreme alanlari olan; rögarlar, menholler, kuyular, kanaletler, sulu bodrumlar, dereler, fosseptikler, havuzlar ve sulak alanlar ile yesil alanlarda 7 gün 24 saat ara vermeden ilaçlama yaptigi bildirildi.

 

Ceyhan'in merkez mahalleleri olan Mithatpasa, Namik Kemal ve Civantayak mahallelerinde genis kapsamli olarak baslatilan ilaçlama çalismalarinin 31 merkez ve 81 civar olmak üzere 112 mahallesinde devam edecegini ileten Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; “ Sinekle mücadelenin kis aylarinda baslamis olmasi önemli ancak özellikle sivrisinekler buldugu her türlü sulak ortamda her türlü mevsimde üreyebiliyor. Bir bardak su birikintisi veya bir otomobil lastiginde olusan küçük bir su birikintisinde, bir mahalleyi rahatsiz edecek çoklukta sivrisinek üreyebilir. Bu nedenle, Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleriyle birlikte ilaçlama çalismalarini yil boyu sürdürüyoruz.  Nisan ayinda artan yagislar sinekler de artisa neden oldu.  Uzun çabalar sonucu ilçemizde sinek ve hasere üreme alanlarini belirleyip kayit altina aldik ve bu kayitlari sürekli olarak yeniliyoruz. Elimizdeki veriler isiginda, vatandaslardan gelen talepleri de dikkate alarak, sivrisinek, karasinek, yakarca, ot sinekleri, hamamböcegi ve farelere karsi her gün  ilaçlama yapiyoruz. Adana Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeydan Karalar her konuda oldugu gibi sinekle mücadele konusunda da Ceyhan için her türlü destegi veriyor. Ekiplerimizin yogun gayreti ile sinek konusunda sorunsuz bir yaz geçirecegiz” ifadelerini kullandi. 

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli